Wanneer Bitcoin kopen? – Mogelijke strategieën

meisje in witte blouse met Bitcoin munt in haar hand

Wanneer kunt u het beste Bitcoin kopen? Het zou een vraag kunnen zijn die mogelijk bij u opkomt zodra u van plan bent wat Bitcoins aan te schaffen. Er bestaan verschillende opvattingen over het juiste koopmoment. Niemand heeft hier een exact antwoord op, er bestaat helaas geen glazen bol die de cryptomarkt kan voorspellen. Wel bestaan er een aantal strategieën die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat u op een goed moment Bitcoin aanschaft.

In dit artikel informeren wij u graag over de verschillende aankoopstrategieën voor Bitcoin. Er bestaan verschillende methoden en er zijn hier verschillende opvattingen over. We zullen de meest gebruikte strategieën met u delen. Zo kunt u bepalen of een van deze strategieën eventueel voor u geschikt is. Belangrijk bij het kiezen van een strategie is dat u zich er persoonlijk goed bij voelt en dat u niet meer geld inlegt dan dat u kunt missen.

Snel Navigeren

Lump Sum strategie

Er zijn aanhangers van Bitcoin die beweren: ”Het beste koopmoment van Bitcoin, dat was gisteren.” Hier mee bedoelen zij, hoe eerder je Bitcoin aanschaft, hoe beter. Dit valt echter geen strategie te noemen. Dit is meer een persoonlijke overtuiging van een aantal personen.

Echter valt hier wel een strategie aan te koppelen. De zogenaamde lump sum strategie. Deze strategie houd in dat er in één keer voor een bepaald bedrag wordt aangekocht, om vervolgens de gekochte Bitcoins vast te houden. Het is alleen lastig te bepalen bij welke koers het verstandig is om in één keer een grote hoeveelheid Bitcoins te kopen. Kunt u het beste wachten op een correctie van de markt? En als dit het geval is, wat is dan de laagste koers die zal worden aangetikt tijdens de correctie? En is het zeker dat de koers van Bitcoin na deze correctie zal stijgen? Dit zijn vragen die bij deze strategie komen kijken, waardoor deze strategie niet direct een goed antwoord bied op de vraag wanneer Bitcoin te kopen. Dit brengt een belangrijke term in de cryptowereld naar boven, HODL.

HODL – Hold On for Dear Life

In de cryptowereld is de term HODL een veelvoorkomend begrip. Het staat voor Hold on for Dear Life. Oftewel, houd vast voor je gehele leven. Bitcoin bulls zijn zo overtuigd van Bitcoin dat zij denken dat dit de toekomst is. Zij denken dat Bitcoin ‘normaal geld’ op de lange termijn zal vervangen. Volgens hen is het daarom niet nodig om Bitcoins te kopen en deze later tegen een hogere prijs van de hand te doen om winst te maken. Zij zeggen dat Bitcoins de toekomst is en dat je er op termijn overal mee kunt betalen.

Bitcoin kopen met Dollar Cost Averaging

Een andere strategie die kan worden toegepast bij het kopen van Bitcoin, is de DCA strategie. Dit staat voor Dollar Cost Averaging. Dit houd in om zonder naar de koers te kijken, periodiek, voor een bepaald bedrag aan Bitcoins te kopen. Hierbij wordt bijvoorbeeld iedere maand voor een bedrag van €100,- aan Bitcoin gekocht. De hoeveelheid tijd die tussen aankopen zit maakt bij deze strategie in principe niet uit, zolang het maar periodiek is. Bijvoorbeeld iedere dag, iedere week of iedere maand. Het bedrag dat u iedere periode investeert maakt in principe ook niet uit, zolang dit bedrag iedere investeringsmoment maar hetzelfde is.

Door de DCA strategie toe te passen zult u gemiddeld gezien de beste prijs betalen voor uw Bitcoins. U koopt op deze wijze namelijk zowel in een stijgende als in een dalende markt, voor zowel een hoge als voor een lage prijs. Het voordeel van deze strategie is dat u niet ‘de markt hoeft te timen’. Deze strategie is daarom vaak geschikt voor de minder actieve investeerder die met een gerust gevoel wilt investeren zonder hier dag en nacht mee bezig te zijn.

DCA met een twist

Door sommige investeerder wordt de DCA strategie gehanteerd, maar met een kleine twist eraan. Hierbij worden zoals bekend bij de Dollar Cost Averaging methode, periodiek Bitcoins aangeschaft. De twist die hierbij aan de methode wordt gegeven is dat wanneer de koers van Bitcoin is gestegen ten opzichte van de maand ervoor, voor bijvoorbeeld €100,- aan nieuwe Bitcoins wordt gekocht, maar wanneer de koers van Bitcoin is gedaald ten opzichte van de maand ervoor, wordt voor het dubbelde bedrag geïnvesteerd, in dit voorbeeld dus €200,-. Op deze wijze proberen investeerders hun gemiddelde aankoopprijs te verlagen.

Hoe Bitcoin kopen?

Nu u meer weet over de aankoopstrategieën die u mogelijk kunt toepassen wanneer u Bitcoins wilt kopen, vraagt u zich mogelijk af hoe u Bitcoins kunt kopen. Wij hebben hier een artikel over geschreven, met informatie die u hier bij kan helpen. Ook geven wij in dit artikel een aantal handige tips waarmee u rekening kunt houden bij het kopen van Bitcoin. Klik hier om direct naar dit artikel te gaan.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat is een Bitcoin halving?

In dit artikel gaan we je uitleggen wat een Bitcoin halving is en wat dit precies te maken heeft met de beloning voor zogenaamde miners. Ook kijken we onder andere naar een mogelijke invloed van een Bitcoin halving op de koers van Bitcoin en bekijken we wanneer Bitcoin halvings plaatsvinden.

Verder Lezen
radio 538 hierrr met je rekening actiefoto

Radio 538 gaat 40.000 euro aan Bitcoin verloten

Radio 538 is op 10 januari gestart met de actie Hierrr met je rekening. Luisteraars kunnen hun rekening insturen met de kans dat deze rekening door het radiostation betaald gaat worden. Onder alle winnaars waarvan radio 538 de rekening heeft betaald, wordt een Bitvavo account met 40.000 euro aan Bitcoin verloot.

Verder Lezen