Ledger Nano S Review: Meest verkochte Hardware Wallet

man in rode trui geeft Ledger Nano S review achter laptop

De Ledger Nano S, het is de meest verkochte hardware wallet van het moment. Maar is de populariteit van deze digitale cryptoportemonnee terecht? Dat gaan we met u bespreken in dit artikel. Alle ins- en outs over deze wallet komen aan bod in deze Ledger Nano S review.

Waarom een hardware wallet?

Voordat we ingaan op de Ledger Nano S review en de functionaliteiten van dit apparaat, bespreken we eerst waarvoor een hardware wallet gebruikt wordt en om welke redenen deze vaak wordt aangeschaft.

Een hardware wallet is een digitale cryptoportemonnee waarmee u uw cryptomunten veilig kunt opslaan. Het voordeel van een hardware wallet ten opzichte van andere wallets voor het opslaan van cryptomunten, zoals bijvoorbeeld een hot wallet, is dat een hardware wallet optimale beveiliging bied.

Een hardware wallet wordt ook wel een cold wallet of offline wallet genoemd. Doordat de wallet niet online staat op het internet, is het voor internetcriminelen niet mogelijk zo’n wallet te hacken.

De voornaamste reden voor het kopen van een hardware wallet, zoals bijvoorbeeld de Ledger Nano S, is vanwege het feit dat een hardware wallet de meest veilige manier is voor het opslaan van u cryptomunten.

De Ledger Nano S

De Ledger Nano S is een product van het bedrijf Ledger. De Nano S is zoals zij zelf terecht zeggen op hun website, wereldwijd de populairste crypto wallet.

Het product ziet er een beetje uit als een luxe USB stick. Dit compacte formaat maakt de wallet makkelijk op te bergen. Indien u de Nano S wilt verbinden met u pc, sluit u deze aan door middel van de bijgeleverde kabel. Dit werkt erg gemakkelijk.

Wat u ontvangt

De Ledger Nano S wordt geleverd in een net opbergdoosje met daarin een kabel om de Ledger te verbinden met u pc, een keycord om de Ledger eventueel te dragen, een notitieblaadje waarop u uw private key kunt noteren en uiteraard de Ledger Nano S zelf.

De basis installatie

De installatie van de Nano S kan starten zodra u deze voor het eerst verbind met een computer. Er zal u worden gevraagd een pincode in te voeren. Dit doet u door cijfers in te stellen met de twee knoppen aan de bovenkant van het apparaat. Gebruik de rechterknop om te schakelen naar een hoger getal en de linker knop om naar een lager getal te schakelen. Door beide knoppen gelijktijdig in te drukken kunt u het getal bevestigen en het volgende instellen.

Zodra u een eigen code hebt aangemaakt, start de volgende stap van de installatie. Het aanmaken van de private key en back-up van de wallet. Na het instellen van een pincode, zal automatisch een wallet worden gegenereerd met daarbij de zogenaamde seed. Deze seed bestaat uit een reeks van 24 woorden die samen de private key en tevens back-up van de wallet vormen.

Op het scherm worden 24 woorden een voor een getoond. Deze kunt u noteren op het bijgeleverde papier dat u kunt vinden in het doosje. Het is van groot belang deze woorden goed te noteren. Dit is de sleutel naar uw cryptoportemonnee. Mocht de Ledger Nano S stuk gaan, dan zijn deze 24 woorden de manier om opnieuw toegang te krijgen tot uw digitale portemonnee.

Één klein foutje kan resulteren in het feit dat u uw digitale portemonnee volledig kwijtraakt indien er iets gebeurd met de Ledger Nano S. Het apparaat zal zich zelf ook resetten indien u de ingestelde pincode drie maal verkeerd invoert. Door middel van de seed kunt u de toegang tot u portemonnee altijd weer terugkrijgen. Neem dus goed de tijd om alle woorden zorgvuldig te noteren.

De Ledger Nano S zal controleren of u de woorden inderdaad goed heeft genoteerd. Nadat u alle woorden uit de seed heeft genoteerd zal het apparaat willekeurige woorden uit de seed aan u opvragen, die u dient in te voeren. Pas als u dit juist heeft gedaan, bent u klaar met deze stap van de installatie. Berg de genoteerde woorden op een veilige plek op en deel deze nooit met anderen. Als een ander deze seed in handen krijgt, kan deze persoon toegang krijgen tot uw cryptoportemonnee.

Ledger Live instellen

Nadat u de basis stappen heeft gevolgd voor het instellen van de Nano S, is het tijd om de interface aan te maken van voor de cryptovaluta die u wilt opslaan op Ledger Nano S.

Na het instellen van de eerder genoemde 24 woorden, zal het device u leiden naar de website ledger.com/start. Hier download u de Ledger Live app. Via deze app kunt u andere apps downloaden die passen bij de cryptomunten die u wilt opslaan. U kunt bijvoorbeeld de Bitcoin app of de Ethereum app downloaden, of een app voor een van de vele cryptomunten die u via de Nano S kunt opslaan.

Het downloaden van deze apps doet u door naar het kopje manager te navigeren, binnen het Ledger Live programma. Hier ziet u een overzicht van alle beschikbare apps die u kunt downloaden. Eerst download u de app welke past bij de soort cryptovaluta die u op wilt slaan, bijvoorbeeld Bitcoin.

Na het downloaden van de Bitcoin app, dient u nog even een account aan te maken, waarin u Bitcoin portemonnee wordt gegenereerd. Dit doet u door binnen de Ledger Live omgevingen te navigeren naar het kopje accounts en op het plusje te klikken. Hier kiest u voor Bitcoin. Nu kunt u uw Bitcoin portemonnee openen. Dit werkt hetzelfde voor het aanmaken van een wallet voor alle andere cryptovaluta die door Ledger worden ondersteund.

Het gebruik van de Ledger Nano S

Nadat u de Ledger Nano S volledig heeft ingesteld, kunt u deze gebruiken voor het opslaan van u cryptomunten. Nadat u alle voorgaande stappen heeft doorlopen, kunt u navigeren naar de wallet van de cryptomunt die u op de Nano S wilt opslaan. Door simpelweg op de knop recieve te drukken, wordt het adres van deze wallet getoond, zodat u uw cryptomunten over kunt maken naar deze portemonnee.

Het programma van de Ledger Nano S, Ledger Live, is zeer gebruiksvriendelijk. De overzichtelijke interface maakt het makkelijk de juiste digitale portemonnee aan te maken voor een cryptomunt naar keuze. De eenvoud van het design is slim gekozen door Ledger. Hierdoor is het programma voor nieuwe gebruikers makkelijk en fijn in gebruik.

Ondersteunde cryptovaluta

Voor deze Ledger Nano S review hebben wij onderzocht hoeveel verschillende cryptovaluta worden ondersteund door het apparaat. In principe bijna alle. Ook het opslaan van ERC20 tokens is geen probleem bij dit device. Met 1350+ ondersteunde cryptocurrencies is de kans groot dat de munt die u wilt opslaan ondersteund wordt door de Ledger Nano S.

Voor- en nadelen van de Ledger Nano S

Zoals veel dingen in het leven, heeft ook het gebruik van de Ledger Nano S enkele voor- en nadelen. Deze hebben wij in onderstaande tabel gezet. Of de voordelen van het gebruik van de wallet opwegen tegen de nadelen, dient u voor uzelf te bepalen. Dit kan per persoon wellicht verschillen.

VoordelenNadelen
Best mogelijke beveiliging voor u crypto’sMinder toegankelijk dan bijvoorbeeld een hot wallet
In bezit van eigen private keyIndien private key kwijtraakt alles kwijt
Qua prijs een van de goedkopere hardware walletsKost geld
De voor- en nadelen van de Ledger Nano S

Conclusie

De conclusie van deze Ledger Nano S review is dat indien u opzoek bent naar een gebruiksvriendelijke en degelijke hardware wallet tegen een goede prijs, de Nano S een goede uitkomst is. Doordat het apparaat eenvoudig is in te stellen bent u binnen no-time door de installatie procedure heen. De fijne interface van Ledger Live, waarmee u uw wallets kunt beheren, zorgt voor een gebruiksvriendelijke ervaring.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat is een Bitcoin halving?

In dit artikel gaan we je uitleggen wat een Bitcoin halving is en wat dit precies te maken heeft met de beloning voor zogenaamde miners. Ook kijken we onder andere naar een mogelijke invloed van een Bitcoin halving op de koers van Bitcoin en bekijken we wanneer Bitcoin halvings plaatsvinden.

Verder Lezen
radio 538 hierrr met je rekening actiefoto

Radio 538 gaat 40.000 euro aan Bitcoin verloten

Radio 538 is op 10 januari gestart met de actie Hierrr met je rekening. Luisteraars kunnen hun rekening insturen met de kans dat deze rekening door het radiostation betaald gaat worden. Onder alle winnaars waarvan radio 538 de rekening heeft betaald, wordt een Bitvavo account met 40.000 euro aan Bitcoin verloot.

Verder Lezen