Cryptovaluta - BTCRadar.nl

Wij van BTCRadar.nl informeren je graag over de verschillende cryptovaluta op de markt en hoe deze cryptomarkt in elkaar zit. Wij leggen je bijvoorbeeld graag het verschil uit tussen Bitcoin en zogenaamde alt-coins. Verder geven wij je graag informatie over de koers van verschillende bekende cryptomunten, zoals Ethereum, Cardano en Litecoin. Ook helpen wij je bij het kopen en verkopen van verscheidene cryptomunten. Natuurlijk kun je ook voor algemene informatie over cryptocurrencies bij ons terecht. Wat is bijvoorbeeld de functionaliteit van Tether? Wij leggen het je graag uit.

Direct navigeren naar informatie over de verschillende crypto's

Cryptovaluta kopen

Op de cryptomarkt worden verschillende cryptovaluta verhandeld. Indien je een bepaalde munt wilt kopen, zal je op zoek moeten gaan naar een partij waarbij je deze munt kunt aanschaffen. Voor het kopen van Bitcoin hebben wij een speciaal artikel geschreven, indien je van plan bent Bitcoins te kopen, raden wij je aan om van te voren dit artikel te lezen.

Voor het kopen van Bitcoin of een andere cryptomunt, zoals bijvoorbeeld Litcoin, NEO of Ethereum, hebben wij zelf goede ervaringen met Bitvavo. Via het menu rechts aan de zijkant kun je direct cryptocurrencies aanschaffen bij deze partij. 

In het menu vul je in welke munt je wilt kopen en hoeveel je hiervan wilt aanschaffen tegen welke prijs. Door op de knop kopen te klikken zul je worden doorverwezen naar de pagina van Bitvavo om daar je transactie af te ronden. Ook kun je eventueel via onderstaande button direct naar de webiste van Bitvavo gaan, om via daar je aankoop te doen. Het voordeel van het gebruiken van deze button, is dat wanneer je een account aanmaakt via deze knop, je de eerste week dat je een Bitvavo account hebt, €1000,- aan gratis transactiekosten ontvangt. Deze ontvang je enkel als je een account opent via onderstaande button.

Bitcoin vs altcoins

Je vraagt zich wellicht af, welke verschillen zijn er tussen Bitcoin en zogenaamde altcoins? En zijn er hierin ook overeenkomsten? Dat zullen wij je uitleggen.

De overeenkomst tussen Bitcoin en altcoins

Het is goed om te begrijpen, dat zowel Bitcoin als ‘alt coins’ beide onder de categorie cryptocurrencies vallen. De naam altcoin staat voor alternative coin. De naam is afgeleid van altternitive en Bitcoin.

De grootste overeenkomst tussen Bitcoin en altcoins is dat beide in de catergorie crypto vallen en daarmee dus onderdeel zijn van de cryptomarkt.

Verschillen tussen Bitcoin en altcoins

Dat altcoins net zoals Bitcoin in de categorie crypto vallen, betekent niet automatisch dat een bepaalde altcoin dezelfde functionaliteit en eigenschappen als Bitcoin heeft. Daarnaast bestaan er ook tussen onderlingen altcoins grote verschillen.

In hoeverre een altcoin anders is ten opzichte van Bitcoin, verschilt per munt. Verschillen van altcoins ten opzichte van Bitcoin kunnen zitten in bijvoorbeeld de transactiesnelheid, het aantal uitgegeven munten en het algoritme. Echter ligt het belangrijkste verschil vaak in de toepassing van de munt. 

Bekende toepassingen van verschillende cryptomunten zijn onder andere:

  • Het verrichten van transacties
  • Het opstellen van smart contracts (slimme contracten)
  • Het op een veilige manier opslaan van informatie