Bitcoin heeft nieuwe recordkoers van 60.000 dollar aangetikt

Bitcoin munt in de hand van man

Bitcoin heeft afgelopen zaterdag een nieuwe recordkoers weggezet. De prijs van 1 Bitcoin kwam daarmee voor het eerst boven de 60.000 dollar. Intussen is de prijs iets teruggezakt en staat de koers op zo’n 57.000 dollar per Bitcoin.

Het vorige record van Bitcoin, dat op 28 februari werd bereikt, is hiermee verbroken. Dit stond op iets meer dan 58.000 dollar. Na dit record is er een kleine correctie geweest. Deze lijkt na het nieuwe prijsrecord te zijn beëindigd. Al is dit nooit helemaal zeker te zeggen.

Het jaar 2021 is tot op heden een goed jaar geweest voor Bitcoin. De munt is record na record aan het verbreken. De media aandacht is de afgelopen tijd flink gestegen en ook grote instanties en welvarende personen krijgen steeds meer interesse in de munt. Zo heeft Elon Musk, de CEO van Tesla een tijdje terug een flinke hoeveelheid Bitcoin aangeschaft met zijn bedrijf. Dit heeft Bitcoin destijds het duwtje in de rug gegeven waarna de voorgaande all time high werd bereikt.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat is een Bitcoin halving?

In dit artikel gaan we je uitleggen wat een Bitcoin halving is en wat dit precies te maken heeft met de beloning voor zogenaamde miners. Ook kijken we onder andere naar een mogelijke invloed van een Bitcoin halving op de koers van Bitcoin en bekijken we wanneer Bitcoin halvings plaatsvinden.

Verder Lezen
radio 538 hierrr met je rekening actiefoto

Radio 538 gaat 40.000 euro aan Bitcoin verloten

Radio 538 is op 10 januari gestart met de actie Hierrr met je rekening. Luisteraars kunnen hun rekening insturen met de kans dat deze rekening door het radiostation betaald gaat worden. Onder alle winnaars waarvan radio 538 de rekening heeft betaald, wordt een Bitvavo account met 40.000 euro aan Bitcoin verloot.

Verder Lezen