BlockFi review: ontvang rente over crypto

briefgeld in handen en meisje is aan het rekenen

In deze uitgebreide review gaan we dieper in op BlockFi. We bekijken de mogelijkheden voor het ontvangen van rente over cryptovaluta door gebruik te maken van de BlockFi website. Ook doen we een duik in het bedrijf om te zien hoe het mogelijk is dat zij rente kunnen betalen aan gebruikers die hun cryptomunten uitlenen.

BlockFi review: Wat is BlockFi?

BlockFi werd in 2017 opgericht door Zac Prince en Flori Marquez. Met BlockFi willen zij bankieren een nieuwe definitie geven. De website van het bedrijf heeft twee hoofdfuncties: het uitlenen van cryptovaluta om rente te ontvangen en geld lenen met cryptovaluta als onderpand. Ook is het mogelijk om in cryptocurrencies te handelen via dit bedrijf.

BlockFi Founders: Zac Prince en Flori Marquez
Bron: blockfi.com/team

Rente over uw cryptovaluta

Zoals hiervoor besproken, is een van de hoofdfuncties van BlockFi dat u uw cryptomunten uit kunt lenen om in ruil hiervoor rente te ontvangen. De rente die u ontvangt hangt af van welke cryptomunt u uitleent. Deze kan oplopen tot een percentage van 9,3% per jaar. Voor deze BlockFi review hebben we de huidige rente die u krijgt voor het uitlenen van uw cryptomunten in onderstaande tabel gezet.

De rente die u ontvangt wordt dagelijks berekend en maandelijks uitbetaald. U kunt zelf kiezen in welke cryptovaluta deze rente aan u wordt betaald. Doordat u maandelijks rente ontvangt, kunt u de rente compounden, waardoor u iedere maand meer zult ontvangen. U maakt dan gebruik van het rente-op-rente effect, door Albert Einstein ook wel het achtste wereldwonder genoemd.

Houd er rekening mee dat BlockFi het recht heeft om de rentestanden te wijzigen op ieder moment dat zij dit willen. Zij kunnen deze rentestanden aanpassen aan het vraag en aanbod van een bepaalde cryptomunt. Sinds het bestaan van het bedrijf is het niet vaak voorgevallen dat de rente is aangepast, maar het is wel goed om hier rekening mee te houden.

CryptoHoeveelheidRente per jaar
Bitcoin (BTC)0 – 2,56%
Bitcoin (BTC)> 2,53%
Chainlink (LINK)> 05,5%
Ethereum (ETH)> 05,25%
Litecoin (LTC)> 06,5%
USD Coin (USDC)> 08,6%
Gemini Dollar (GUSD)> 08,6%
Paxos Standard (PAX)> 08,6%
PAX Gold (PAXG)> 05%
Tether (USDT)> 09,3%
Binance USD (BUSD)> 08,6%
Rentestanden BlockFi per 29-3-2021

Zoals u in de tabel kunt zien, betaald BlockFi een hogere rente voor stablecoins en een wat lagere rente voor andere cryptovaluta zoals Bitcoin en Ethereum.

Bij stablecoins bent u er zeker van dat deze munten hun waarde behouden. U kunt echter niet profiteren van eventuele koersstijgingen. Bij bijvoorbeeld Bitcoin kan de koers flink fluctueren. Dit kan zowel positief als negatief uitpakken. Indien de koers van Bitcoin voldoende stijgt, is het mogelijk om door het uitlenen van Bitcoin meer winst te realiseren dan met bijvoorbeeld het uitlenen van Tether. Dit ondanks er voor Bitcoin een lager rentepercentage wordt bepaald. Maar als de koers van Bitcoin daalt, zal dit ten koste gaan van uw winst.

U zult voor uzelf moeten bepalen hoeveel risico u wilt lopen en welke cryptovaluta u daarvoor het beste kunt uitlenen aan BlockFi. Zoals bij investeren vaak geldt: hoe hoger het risico, hoe meer kans op eventueel verlies, maar hoe hoger de potentiële winst.

Geld lenen met crypto als onderpand

De tweede hoofdfunctie van BlockFi is dat u via de website geld kunt lenen door cryptomunten in te leveren als onderpand voor deze lening.

Indien u cryptovaluta bezit maar wilt beschikken over wat cash geld, zonder u cryptomunten te verkopen, biedt BlockFi de ideale oplossing. Door cryptomunten aan te bieden als onderpand voor een lening, kunt u direct cash geld lenen van BlockFi. Nadat u deze lening heeft afbetaald, ontvangt u uw cryptovaluta terug.

U vraagt zich wellicht af wat het voordeel is van het nemen van een lening met cryptovaluta als onderpand, ten opzichte van het verkopen van deze crypto om over cash geld te beschikken. Dat is vanwege het feit dat de koers van de geleverde crypto als u onderpand, wellicht verder kan stijgen. Doordat u uw cryptomunten niet hoeft te verkopen, kunt u profiteren van deze stijging en tevens beschikken over cash geld.

Een review van het handelen in crypto’s via BlockFi

Een extra functie van BlockFi is dat u via de website kunt handelen in cryptomunten. U kunt munten kopen en verkopen of bijvoorbeeld Bitcoin ruilen tegen Ethereum. Deze extra functie kan eventueel handig zijn indien u wat rente heeft ontvangen en deze om wilt zetten naar een andere valuta.

Om enkel te handelen in cryptocurrencies is BlockFi niet zo zeer aan te bevelen. Er bestaan betere opties om in crypto te handelen.

Hoe maakt BlockFi hoge rentes mogelijk?

U vraagt zich wellicht af hoe het mogelijk is dat BlockFi vrij hoge rentepercentages betaald. Vooral als u deze percentages vergelijkt met de rente die u ontvangt op een spaarrekening bij de bank. Voor deze BlockFi review hebben wij dit uitgezocht.

Om geld te verdienen leent het bedrijf de cryptomunten die u bij hen stort uit aan anderen. In ruil hiervoor betalen zij een stevig rentepercentage. Omdat er met het lenen van crypto’s veel winst te behalen valt voor deze leners, vinden zij het niet erg om een hoog rentepercentage te betalen aan BlockFi.

Aan wie u cryptomunten worden uitgeleend is niet openbaar, maar dit zijn onder andere institutionele beleggers en crypto handelaren.

BlockFi review: De risico’s en veiligheid van het bedrijf

Bij alle investeringen horen risico’s. Zonder risico geen rendement. In hoeverre het uitlenen van uw cryptomunten aan BlockFi riskant is, zullen we bespreken aan de hand van de volgende punten:

  • Onderpand voor leningen
  • Opslag van cryptomunten
  • Risico procedure

Onderpand

Voor alle leningen die BlockFi verstrekt, vragen zij een onderpand. Aan een particulier die euro’s of dollars wilt lenen vragen zij een onderpand in de vorm van cryptovaluta. Aan zakelijke leners die ‘uw cryptomunten’ willen lenen, vragen zij onderpand in de vorm van dollars.

Het gevraagde onderpand is vele malen hoger dan de door BlockFi verstrekte lening. Indien de lening niet kan worden terugbetaald, behoud BlockFi het onderpand en wordt er geen verlies geleden.

Omdat cryptovaluta erg volatiel zijn, kan het voorkomen dat door koersschommelingen het geleverde onderpand niet meer voldoende is om het verleende krediet af te dekken. In dat geval vraagt BlockFi om binnen een korte termijn onderpand bij te storten om de lening te behouden.

De opslag van cryptovaluta

BlockFi beheert een grote hoeveelheid cryptovaluta. Dit maakt het bedrijf automatisch een doelwit voor hackers. Daarom werkt BlockFi samen met een partij voor de opslag van hun cryptomunten. Het bedrijf waarmee zij samenwerken heet Gemini. Zij zijn gespecialiseerd in de opslag van crypto’s. 95% van de cryptomunten wordt bewaard in cold wallets. De overige 5% wordt in hot wallets bewaard.

Een review van de risico procedure van BlockFi

BlockFi heeft een eigen risico afdeling om risico’s van verstrekte leningen te monitoren en af te dekken. Hiermee tonen zij aan dat zij waarde hechten aan de veiligheid van verstrekte kredieten en risico’s graag beperken.

De risico afdeling toetst de betrouwbaarheid van leners. Indien er problemen zijn met de betrouwbaarheid, kan deze afdeling tijdig ingrijpen om eventueel verlies van een verstrekte lening te voorkomen.

Het openen van een BlockFi-account

We sluiten deze BlockFi review af met een korte instructie over hoe u een account kunt openen bij dit bedrijf. Het aanmaken van een account is vrij eenvoudig en binnen enkele minuten gebeurt. Door te navigeren naar de website en te klikken op de ‘get started’ button kunt u zich aanmelden. Houd er rekening mee dat u uw identiteit dient te verifiëren indien u gebruik wilt maken van de BlockFi-diensten. Ook dit is zo gebeurt.

Ontvang een aanmeldbonus tot wel $250

We hebben samen met BlockFi geregeld dat als u via de banner hierboven een account opent, u een aanmeldbonus ontvangt. Hoe hoog deze bonus is, hangt af van de waarde van de cryptovaluta die u stort na u aanmelding. De minimale bonus die u kunt ontvangen is $15. Deze ontvangt u bij een storting van ten minste $25 aan crypto. De bonus loopt op naarmate u meer crypto stort in uw account. De maximale bonus die u kunt ontvangen is $250.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat is een Bitcoin halving?

In dit artikel gaan we je uitleggen wat een Bitcoin halving is en wat dit precies te maken heeft met de beloning voor zogenaamde miners. Ook kijken we onder andere naar een mogelijke invloed van een Bitcoin halving op de koers van Bitcoin en bekijken we wanneer Bitcoin halvings plaatsvinden.

Verder Lezen
radio 538 hierrr met je rekening actiefoto

Radio 538 gaat 40.000 euro aan Bitcoin verloten

Radio 538 is op 10 januari gestart met de actie Hierrr met je rekening. Luisteraars kunnen hun rekening insturen met de kans dat deze rekening door het radiostation betaald gaat worden. Onder alle winnaars waarvan radio 538 de rekening heeft betaald, wordt een Bitvavo account met 40.000 euro aan Bitcoin verloot.

Verder Lezen