Coinbase Earn: verdien gratis crypto door erover te leren

vrouw met bitcoin munten voor ogen

Coinbase heeft een tof programma genaamd Coinbase Earn. In dit programma wordt een korte uitleg gegeven over verschillende cryptomunten, gevolgd door een quiz. Indien de vragen uit de quiz goed beantwoord worden, ontvangt u geheel gratis een klein bedrag in uw account. Dit wordt uitbetaald in de cryptomunt waarover u geleerd heeft.

Wat is Coinbase?

Coinbase is een exchange waar u cryptovaluta kunt kopen en verkopen. Het was een van de eerste bedrijven die het sinds het ontstaan van cryptomunten mogelijk maakte om deze munten te verhandelen. Het bedrijf heeft een platform waar personen op toegankelijke wijze crypto’s kunnen kopen en verkopen. Ook meer ervaren cryptohandelaren kunnen terecht bij Coinbase, zij kunnen gebruik maken van een uitgebreide versie van het platform: Coinbase Pro.

Verdien gratis crypto door te leren

Een tof project van Coinbase is Coinbase Earn. Hierbij is het mogelijk om te leren over cryptomunten. Dit wordt gestimuleerd door personen een beloning te geven indien zij nieuw opgedane kennis over een cryptocurrency aan kunnen tonen door het beantwoorden van een aantal vragen.

Hoe werkt Coinbase Earn?

Indien u beschikt over een Coinbase-account, kunt u gebruik maken van Coinbase Earn. In uw account komt u via het dasboard een balk tegen zoals u op onderstaande afbeelding kunt zien. Door via het dashboard op de button te klikken komt u op de juiste pagina terecht.

Coinbase Earn verdien gratis crypto
Navigeren naar Coinbase Earn

Zodra u op de pagina van Coinbase Earn bent beland, ziet u een overzicht van verschillende cryptovaluta waar u over kunt leren. U kunt een korte uitleg lezen en rechts onderin het vakje van iedere cryptomunt, ziet u hoeveel u kunt verdienen door te leren over de munt.

Voor dit artikel zullen we Universal Market Access (UMA) als voorbeeld nemen. Op moment van schrijven is dit één van de cryptomunten die u gratis kunt verdienen door er meer over te leren met Coinbase Earn. Indien u gratis UMA wilt verdienen door hier wat over te leren, zal u allereerst hetzelfde tegenkomen als op onderstaande afbeelding. Dit is hoe Universal Market Access in het overzicht van Coinbase Earn staat.

Coinbase Earn - UMA en NMR
Overzicht Coinbase Earn

Zoals u in de afbeelding kunt zien is het mogelijk om $6 aan UMA te verdienen. Door te klikken op de start course button komt u terecht in het menu van de mini-cursus in UMA. Deze mini-cursus bestaat uit drie lessen. Iedere les bevat 1 filmpje gevolgd door een korte quiz. Een les is voltooid zodra de quizvragen goed beantwoord zijn. Voor iedere les wordt $2 aan UMA in uw Coinbase-account gestort.

We zullen voor het voorbeeld 1 les doorlopen. In de eerste les over UMA wordt een filmpje getoond. Dit gebeurt ook in de andere lessen over UMA en andere cryptomunten waarover u kunt leren.

Wat is UMA filmpje
Les 1 UMA

Na het bekijken van het filmpje komt u automatisch bij de quiz terecht. Na het juist beantwoorden van de vragen zal u uw UMA munten ontvangen. Voor iedere les en cryptomunt binnen Coinbase Earn werkt dit op dezelfde manier.

Coinbase voegt regelmatig nieuwe cryptovaluta toe aan het earn programma. Ook komt het voor dat sommige cryptomunten na een tijdje uit het programma worden gehaald of dat er een wachtlijst wordt ingesteld vanwege de soms grote belangstelling.

Direct starten met Coinbase Earn

Het enige wat u nodig heeft om te starten met Coinbase Earn is een Coinbase account. Zodra u dit account heeft aangemaakt kunt u navigeren naar Coinbase Earn en kunt u wat cryptomunten verdienen door hier over te leren.

Betrouwbaarheid Coinbase

”Gratis crypto, is dat niet te mooi om waar te zijn?”

Mogelijk vraagt u zich dit af. Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is dat vaak ook zo. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan het aspect betrouwbaarheid van Coinbase.

Coinbase is wereldwijd een van de grootste exchanges waar in cryptomunten gehandeld kan worden. Daarnaast gaat het bedrijf op 14 april 2021 naar de beurs. Dat is op moment van schrijven over twee dagen. De kans is groot dat wanneer u dit artikel leest, Coinbase inmiddels al een beursgenoteerd bedrijf is.

Verder is het zo dat u niks hoeft te betalen aan Coinbase om gebruik te mogen maken van het Coinbase Earn programma. Voor bedrijven achter bepaalde cryptomunten is Coinbase Earn een mooie kans om een groot publiek kennis te laten maken met hun munt wegens de vele gebruikers van de Coinbase exchange.

Ondersteunde cryptomunten Coinbase Earn

Zoals eerder vermeld, houdt Coinbase regelmatig onderhoud aan het Earn programma. Hierbij voegen zij nieuwe munten toe en komt het ook weleens voor dat zij munten uit het programma halen. Dit maakt het voor menig cryptofanaat vaak interessant om regelmatig naar de pagina van Coinbase Earn te komen om te kijken of er nieuwe cryptovaluta aan het programma zijn toegevoegd. Coinbase Earn kent meestal een mix van wat meer bekende altcoins en van een aantal meer onbekende munten.

Verdiende munten omzetten naar euro’s

Het is mogelijk om de cryptomunten die u verdiend heeft met Coinbase Earn om te zetten naar euro’s. Dit kan door te navigeren naar u Coinbase portfolio. Hier kunt u klikken op de munt die u wil verkopen. U krijgt dan hetzelfde scherm te zien als op onderstaande afbeelding, maar dan voor de munt waar u op heeft geklikt. De munt in de afbeelding dient enkel ter illustratie.

Coinbase Algorand (ALGO) overzicht
Coinbase overzicht cryptomunt verkopen

De munt kunt u verkopen door in het rechtermenu naar ‘sell’ te navigeren. Hier vult u in hoeveel u wilt verkopen. In beeld zal verschijnen welk bedrag u hiervoor zult ontvangen. Indien u de verkoop wilt bevestigen klikt u gewoon op de verkoop knop en nu beschikt u over euro’s. Deze euro’s vindt u terug in uw portfolio.

Als u uw euro’s over wilt maken naar uw bankaccount klikt u via uw portfolio op het euro icoontje waarna u in een soortgelijk menu als dat van de verkochte cryptomunt terechtkomt. Via het rechter menu klikt u op withdraw en vult u het aantal euro’s in met daarbij uw rekeningnummer en met 1 druk op de knop worden de euro’s naar uw rekening overgemaakt.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat is een Bitcoin halving?

In dit artikel gaan we je uitleggen wat een Bitcoin halving is en wat dit precies te maken heeft met de beloning voor zogenaamde miners. Ook kijken we onder andere naar een mogelijke invloed van een Bitcoin halving op de koers van Bitcoin en bekijken we wanneer Bitcoin halvings plaatsvinden.

Verder Lezen
radio 538 hierrr met je rekening actiefoto

Radio 538 gaat 40.000 euro aan Bitcoin verloten

Radio 538 is op 10 januari gestart met de actie Hierrr met je rekening. Luisteraars kunnen hun rekening insturen met de kans dat deze rekening door het radiostation betaald gaat worden. Onder alle winnaars waarvan radio 538 de rekening heeft betaald, wordt een Bitvavo account met 40.000 euro aan Bitcoin verloot.

Verder Lezen