Bitvavo account aanmaken: handleiding en welkomstbonus

twee vrouwen aan tafel met laptop

In dit artikel leggen we je uit hoe je eenvoudig een account aan kunt maken bij Bitvavo. Tevens mogen we je een leuke welkomstbonus aanbieden als je een account opent via onze speciale link.

We gaan er voor het gemak vanuit dat je gebruikt wilt maken van de bonus die wij je aan mogen bieden. Dit kost je niets, maar levert je wel iets op. Als je via onze link een account opent dan ontvang je €1000,- handelstegoed dat geldig is voor 7 dagen na het openen van je account. Hierdoor kun je in principe gratis crypto kopen.

Klik op de button hier onder om direct een account te openen en gebruik te maken van de welkomstbonus.

Bitvavo account openen stap 1

Ga naar Bitvavo via bovenstaande button of via deze link. Door via de button of link naar de website te navigeren kun je gebruik maken van de bonus.

Bitvavo account registreren stap 2

Als het goed is ben je op een pagina terechtgekomen die er als volgt uit ziet:

Bitvavo aanmeldpagina openen nieuw account met welkomstbonus

Vul hier de gegevens in die worden gevraagd. Lees vervolgens de algemene voorwaarden, Bitvavo’s privacy beleid en de risico’s van handelen bij Bitvavo door. Dit kan door op de blauwe linkjes achter de checkboxen te klikken.

Als je deze formulieren hebt doorgelezen, geef dan aan of je begrijpt wat er staat en of je hiermee akkoord gaat. Dit doe je door de checkboxen onder je ingevulde gegevens aan te vinken.

Klik vervolgens op de blauwe button om een account te openen.

Bitvavo account aanmaken stap 3

Nu ontvang je een mailtje. Klik op de link in de mail om te verifiëren dat jij de eigenaar van dit e-mailadres bent. Nadat je dit hebt gedaan is het openen van je account gelukt. Je bent nu in het bezit van een eigen Bitvavo account.

Belangrijke tip voor je Bitvavo account!

gele letters spellen advice op blauwe achtergrond
Bron: Thirdman / Pexels.com

Nu je een Bitvavo account hebt geopend, hebben we een belangrijke tip voor je. Het is namelijk belangrijk om je account goed te beveiligen. Naast dat je dit uiteraard doet door een sterk wachtwoord te kiezen bij het aanmaken van je account, kun je nog iets doen om je account veilig te houden. 2-Factor authenticatie inschakelen.

Bij 2-Factor authenticatie dien je iedere keer als je je aanmeldt, naast het invullen van je wachtwoord, een code in te voeren die je kunt vinden in een app op je telefoon. Deze code zal om de paar seconden veranderen. Dit maakt het voor mogelijke hackers moeilijker om toegang te krijgen tot je account. In onderstaand stappenplan leggen we je uit hoe je 2-Factor authenticatie in kunt stellen voor je Bitvavo-account.

2-Factor authenticatie instellen Bitvavo stap 1

De eerste stap voor het instellen van dit extra beveiligingsmechanisme, is het downloaden van de juiste app op je telefoon.

Je kunt gebruik maken van verschillende apps, we zullen de twee bekendste met je delen. Dat zijn de Google Authenticator App en Authy. Beide zijn zowel in de Play Store (voor Android telefoons) als in de App Store (voor iPhones) te downloaden.

2-Factor authenticatie Bitvavo account stap 2

Nadat je de juiste app op je telefoon hebt geïnstalleerd, kun je beginnen met het instellen van de tweefactorauthenticatie.

Zorg er allereerst voor dat je je telefoonnummer hebt geverifieerd in je Bitvavo account. Heb je dit nog niet gedaan? Volg dan onderstaand stappenplan. Als je je telefoonnummer al geverifieerd hebt, ga dan door naar stap 3.

Het verifiëren van je telefoonnummer in je Bitvavo account:

  1. Zorg dat je bent ingelogd in je account.
  2. Beweeg rechts bovenin je scherm over de tekst ‘Bitvavo’ en klik op instellingen.
  3. Onder ‘uw gegevens’ vind je het kopje ‘telefoonnummer’. Klik op ‘verifiëren’.
  4. Vul de gegevens in waar om gevraagd wordt. Dit is het land waar je vandaan komt, je telefoonnummer en het wachtwoord van je Bitvavo-account. Klik vervolgens op ‘doorgaan’.
  5. Je ontvangt nu een SMS op het nummer dat je hebt opgegeven. Je krijgt hiervan een melding op je computerscherm. Klik op ‘doorgaan’.
  6. Vul in het volgende scherm de code in die je hebt ontvangen in de SMS en klik weer op ‘doorgaan’.
  7. Je telefoonnummer is nu geverifieerd.

2-Factor authenticatie voor beveiligen Bitvavo account stap 3

Zorg dat je bent ingelogd in je Bitvavo-account en navigeer naar ‘veiligheid’. Deze button vind je bovenin je scherm in de witte balk.

Je beland nu automatisch op de pagina ‘veiligheidsinstellingen’. Hier zie je Twee-Factor Authenticatie (2FA) staan. Klik rechts hiervan op de button ‘inschakelen’.

Bitvavo vraagt nu om je wachtwoord. Vul dit in en klik op ‘doorgaan’.

2-Factor authenticatie instellen stap 4

Er verschijnt nu een QR-code. Scan deze code met de authenticator app op je telefoon. Er zal een 6-cijferige code verschijnen op je telefoonscherm. Dit is je 2FA-code. Deze code dien je in te vullen in het veld ‘Twee-Factor (2FA) code’.

Belangrijk! Je krijgt een herstelcode te zien. Schrijf deze code op en bewaar deze goed! Mocht je je telefoon verliezen of vanwege een andere reden niet meer in je authenticatie app kunnen, dan kun je deze code gebruiken om toegang te krijgen tot je Bitvavo account. Houd deze code voor jezelf en bewaar deze op een veilige plek.

2-Factor authenticatie instellen voor Bitvavo stap 5

Gelukt! Als je alle stappen hebt doorlopen dan is je account nu beveiligd met 2-Factor Authenticatie. Voortaan wordt bij het inloggen gevraagd om een code in te vullen, die te vinden is in de app op je telefoon.

We hopen dat het je na het lezen van dit artikel is gelukt om een Bitvavo account te openen en dat je dit account met succes hebt kunnen voorzien van een extra beveiligingslaag.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat is een Bitcoin halving?

In dit artikel gaan we je uitleggen wat een Bitcoin halving is en wat dit precies te maken heeft met de beloning voor zogenaamde miners. Ook kijken we onder andere naar een mogelijke invloed van een Bitcoin halving op de koers van Bitcoin en bekijken we wanneer Bitcoin halvings plaatsvinden.

Verder Lezen
radio 538 hierrr met je rekening actiefoto

Radio 538 gaat 40.000 euro aan Bitcoin verloten

Radio 538 is op 10 januari gestart met de actie Hierrr met je rekening. Luisteraars kunnen hun rekening insturen met de kans dat deze rekening door het radiostation betaald gaat worden. Onder alle winnaars waarvan radio 538 de rekening heeft betaald, wordt een Bitvavo account met 40.000 euro aan Bitcoin verloot.

Verder Lezen
walvis springt uit water

Wat is een Bitcoin/Crypto whale?

In de wereld van de cryptocurrencies is een whale een persoon, organisatie of exchange die een aanzienlijke hoeveelheid van een bepaalde munt bezit. In dit artikel bespreken we onder andere waar de term whale vandaan komt en wat de invloed van een Bitcoin/crypto whale kan zijn op de cryptomarkt.

Verder Lezen