Bitcoin kopen en verkopen via Bitvavo: compleet stappenplan

Vrouw met blond haar achter laptop

De eerste keer Bitcoin kopen of verkopen kan best ingewikkeld zijn, we leggen u uit hoe u dit kunt doen, gebruikmakend van Bitvavo. We doorlopen alle stappen zodat u na het lezen van dit artikel direct Bitcoins kunt kopen of verkopen, indien u dit zou willen.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlands cryptobedrijf, gevestigd in Amsterdam. Via de website van dit bedrijf kunt in handelen in cryptovaluta. U kunt hier Bitcoins kopen- en verkopen, maar ook andere cryptovaluta zoals Litecoin en Ethereum kunt u via deze website verhandelen.

Één van de pluspunten van Bitvavo is dat u lage transactiekosten betaald over u aankopen. Maximaal 0,25%. Het is zelfs mogelijk om de eerste week volledig gratis te handelen (tot een bedrag van maximaal €1000,- aan transactiekosten) indien u een nieuw account opent. Wel dient u om gebruik te kunnen maken van deze deal, onze speciale link te gebruiken voor het openen van uw account. Hierover leest u later in dit artikel meer. Indien u direct een account wilt openen om gebruik te maken van deze aanbieding, kunt u onderstaande button gebruiken.

Het aanmaken van een Bitvavo account

Voor het aanmaken van een Bitvavo account zult u allereerst naar de website moeten navigeren. Tip: doe dat via dit linkje! Dan kunt u gebruik maken van de aanbieding die wij eerder bespraken: €1000,- gratis handelstegoed in de eerste week dat u het account heeft geopend.

Nu u op de Bitvavo site bent kunt u rechtsboven in de hoek van de homepage op aanmelden klikken. U zult naar een menu worden geleid waar u de eerste gegevens in kunt vullen voor het openen van een account. Dit scherm ziet er als volgt uit:

Bitvavo registreren
Registreren bij Bitvavo

Zoals u in de afbeelding kunt zien hoeft u niet veel gegevens in te vullen om de eerste stap van het aanmeldproces te voltooien. Zodra u alle gegevens uit bovenstaande afbeelding in heeft gevuld, ontvangt u een bevestigingsmail met een linkje waar u op dient te klikken om uw account te bevestigen.

Aanvullende vragen beantwoorden

Nadat u de eerste stap van het aanmeldproces heeft doorlopen, dient u een paar aanvullende vragen te beantwoorden die Bitvavo u zal stellen. Deze gaan over de doeleinden waarmee u uw account opent en over u persoonlijke situatie. Deze vragen zijn binnen een kleine minuut allemaal beantwoord.

Het bevestigen van u identiteit met een paspoort of ID-kaart

Bitvavo is een gereguleerde exchange. Daarom zijn zij wettelijk verplicht om u identiteit te verifiëren. Hiervoor dient u een foto van uw paspoort of identiteitskaart te uploaden. Meestal zullen zij u identiteit binnen enkele uren verifiëren na het uploaden van een identiteitsbewijs. Zodra dit is gebeurd zult u een mailtje ontvangen.

Nadat u identiteit is bevestigd en u alle stappen hebt doorlopen, is het aanmeldproces voltooid en kunt u uw Bitvavo account gebruiken voor het kopen en verkopen van Bitcoin.

Geld storten in uw Bitvavo account

Het storten van tegoed in uw Bitvavo account is vrij eenvoudig. Navigeer hiervoor naar het dashboard via de balk bovenin u scherm. In dit dashboard vindt u onder het kopje portfolio een button met daarop tegoed storten. Als u hierop klikt wordt u naar een scherm geleid waar u geld kunt overmaken naar uw account. Dit scherm ziet er als volgt uit:

Geld storten in Bitvavo account
Geld storten in uw account

Zoals u kunt zien zijn er diverse mogelijkheden om geld over te maken naar uw account. Maakt u gebruik van iDeal of Bancontact dan wordt u tegoed direct na de overboeking beschikbaar in uw Bitvavo account. Tevens betaalt u dan geen transactiekosten voor het storten van tegoed.

Bitcoin kopen via Bitvavo

Zodra u het aanmeldproces heeft voltooid en euro’s heeft gestort in uw account, kunt u Bitcoins kopen. Via het dashboard kunt u naar verschillende cryptovaluta’s zoeken. Door hier Bitcoin in te typen kunt u navigeren naar de pagina voor het kopen van Bitcoins via Bitvavo. Als het goed is krijgt u onderstaande pagina in beeld.

Bitcoin aankoopscherm Bitvavo
Bitcoin aan- en verkooppagina

Via het linker menu kunt u aangeven voor welk bedrag u Bitcoins wilt kopen. Er zal dan in beeld verschijnen hoeveel Bitcoins u voor dit bedrag kunt krijgen en wat de transactiekosten zullen bedragen. De transactiekosten die u bij Bitvavo betaald zijn relatief laag vergeleken met andere aanbieders. Het is zelfs mogelijk om bij de opening van een nieuw account in de eerste week volledig gratis te handelen (tot een maximum bedrag van €1000).

Bespaar op transactiekosten

Wij kunnen iedereen die een nieuw Bitvavo account opent laten profiteren van een leuke aanbieding. Indien u nog niet in het bezit bent van een account bij deze exchange, kunt u gebruik maken van een welkomstaanbieding. Door via onderstaande button een account te openen, betaalt u de eerste week dat u in bezit bent van uw account geen transactiekosten. Dit geld tot een maximum van €1000,- aan handelskosten.

Bitcoin verplaatsen van Bitvavo naar een wallet of exchange

Uiteraard bent u geheel vrij om uw aangekochte Bitcoins vanuit uw Bitvavo wallet naar een andere wallet of naar een exchange te verplaatsen. Uw Bitvavo wallet wordt automatisch aangemaakt wanneer u voor de eerste keer Bitcoins aankoopt.

Om u Bitcoins op te nemen uit uw Bitvavo account, navigeert u naar de Bitcoin aan- en verkooppagina. Via het menu in de bovenbalk kunt u klikken op opnemen. Vul in hoeveel Bitcoin (of satoshis) u op wilt nemen en naar welk adres u deze wilt verzenden. Zorg ervoor dat u het juiste Bitcoin-adres intypt. Eenmaal verzonden, kan een Bitcoin-transactie niet meer worden teruggedraaid.

Bitcoin van een wallet of exchange verplaatsen naar Bitvavo

Het is mogelijk om Bitcoins vanuit een wallet of exchange te verplaatsen naar Bitvavo. De reden hiervoor zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat u uw Bitcoins wilt omzetten in euro’s. Om dit te kunnen doen zult u ze eerst naar Bitvavo moeten verplaatsen.

Om Bitcoins naar Bitvavo over te maken zoekt u via het dashboard naar Bitcoin. Als u op de Bitcoin-pagina terecht bent gekomen kunt u via de menubalk bovenin het scherm klikken op storten. Als het goed is ziet u nu deze pagina:

Bitcoin storten Bitvavo
Bitcoin storten bij Bitvavo

Onder het kopje adres zal het adres van uw Bitcoin wallet bij Bitvavo verschijnen. Door vanuit een exchange of andere wallet Bitcoins over te maken naar dit adres, zullen deze in u Bitvavo account verschijnen. Vervolgens kunt u deze Bitcoins eventueel omzetten naar euro’s als u dit zou willen.

Bitcoin verkopen via Bitvavo

Naast dat u Bitcoins aan kunt kopen via Bitvavo, is het ook mogelijk om via deze website uw Bitcoins te verkopen. Zoek via het dashboard naar Bitcoin. Via dezelfde pagina als waar u Bitcoins kunt kopen, kunt u ook Bitcoins verkopen. Vul in hoeveel Bitcoins u wilt verkopen en er zal verschijnen welk bedrag u hiervoor zult ontvangen. Ook zal worden getoond hoeveel handskosten hiervoor betaald dienen te worden.

Is Bitvavo betrouwbaar?

Het fijne aan Bitvavo is dat het een Nederlands bedrijf is. Het bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In Nederland is Bitvavo een van de marktleiders op het gebied van crypto en ook in andere landen in Europa is het bedrijf actief. Ze hebben de ambitie om de marktleider van Europa te worden.

Sinds 2018 is het bedrijf actief en sindsdien tot heden zijn er geen situaties voorgevallen die ten koste zijn gegaan van de betrouwbaarheid van het bedrijf.

Bitvavo biedt haar gebruikers de optie tot 2FA-verificatie om hiermee hun account extra goed te kunnen beveiligen. Het instellen van deze extra beveiligingslaag kan vrij gemakkelijk via de pagina met accountinstellingen.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat is een Bitcoin halving?

In dit artikel gaan we je uitleggen wat een Bitcoin halving is en wat dit precies te maken heeft met de beloning voor zogenaamde miners. Ook kijken we onder andere naar een mogelijke invloed van een Bitcoin halving op de koers van Bitcoin en bekijken we wanneer Bitcoin halvings plaatsvinden.

Verder Lezen
radio 538 hierrr met je rekening actiefoto

Radio 538 gaat 40.000 euro aan Bitcoin verloten

Radio 538 is op 10 januari gestart met de actie Hierrr met je rekening. Luisteraars kunnen hun rekening insturen met de kans dat deze rekening door het radiostation betaald gaat worden. Onder alle winnaars waarvan radio 538 de rekening heeft betaald, wordt een Bitvavo account met 40.000 euro aan Bitcoin verloot.

Verder Lezen