Wat is Polkamon (PMON) - BTCRadar.nl

Polkamon, het zijn de Pokémon van de blockchain. Iedere Polkamon is uniek en heeft een eigen zeldzaamheid. Door boosters te openen, waarvoor met $PMON tokens betaald dient te worden, kunnen unieke wezentjes worden verzameld.

Polkamon wezentjes

Wat is Polkamon?

Polkamon is een blockchain-toepassing waarbij spelers verschillende geanimeerde wezentjes kunnen verzamelen met ieder unieke eigenschappen. Iedere wezentje is in feite een NFT (non-fungible token). Door gebruik te maken van deze technologie is slechts één persoon de eigenaar van een specifieke Polkamon in zijn of haar bezit en kan zo’n wezentje niet door meerdere personen worden beheerd.

Hoe kunt u aan een Polkamon komen?

Om een eigen wezentje te kunnen verkrijgen, dient u een ‘booster’ te openen. Dit kan via een speciale pagina op de website van Polkamon.

Voor het openen van zo’n booster dient u te beschikken over PMON tokens. Deze kunt u via de speciale pagina inwisselen voor een Polkamon, door een booster te openen. Vervolgens zult u beschikken over uw eigen Polkamon NFT.

Hoe zien Polkamon eruit?

Polkamon lijken op Pokémon achtige wezentjes. Iedere Polkamon kan zich onderscheiden van de andere wezentjes door kleur, het hebben van glitters, het hebben van een hoorntje en zeldzaamheid.

De Polkamon met glitters en hoorntjes zijn zeldzamer dan de gewone. Ook zijn er ultra-zeldzame Polkamon die uit een booster pack kunnen komen. Een voorbeeld hiervan is het wezentje dat vernoemd is naar Bitcoin, deze heet de Bitcoin-dragon.

Polkamon NFT's: horn en ultra-rare
Polkamon wezentjes: links met een hoorn, rechts de Bitcoin-dragon

Polkamon's toekomstplannen

Sinds 31 maart 2021 is het mogelijk om Polkamon te verzamelen. Het team achter het project heeft $90.000 binnengehaald om dit mogelijk te maken.

Op de website zijn verschillende plannen te zien die het team heeft voor de toekomst. We zullen deze kort doorlopen.

Polkamon tot leven brengen

Één van de eerste plannen van het team is om de Polkamon nóg levendiger te maken. Het plan is om aan de NFT’s verschillende geluiden toe te voegen. Zo kunnen de wezentjes hun eigen ‘kreet’ krijgen om ze meer tot leven te laten komen.

Meer functionaliteiten voor het verzamelen van de wezentjes

Het is de bedoeling om een app te lanceren waarin de Polkamon vertoond kunnen worden. Verder gaat het team aan de slag met het maken van widgets en het lanceren van een Polkadex. Deze Polkadex zal zeer waarschijnlijk gebaseerd zijn op de Pokédex uit de bekende Pokémon game. In deze Polkadex zal vertoond kunnen worden welke Polkamon er bestaan en wat de eigenschappen van deze unieke wezentjes zijn.

Nieuwe Polkamon toevoegen

Op de planning van het team staat om in de toekomst meer wezentjes te lanceren die verzameld kunnen worden. Niet alleen gewone, maar ook super-rares, zoals zij dit zelf noemen. Dit zijn Polkamon zoals de Bitcoin-dragon.

Geavanceerde staking

Het team van Polkamon zal werken aan een staking systeem waarbij eigenaren van PMON-tokens en Polkamon NFT’s beloond zullen worden voor staking hiervan. Dit punt staat als nummer 4 op de lijst van door te voeren updates.

Layer-2 art

Bij Polkamon wordt achter de schermen gewerkt aan het integreren van layer-2 art. Door een grote set aan meta-data die een specifieke Polkamon beschrijft, kunnen deze in de toekomst worden geïntegreerd met zogenoemde layer-2 applicaties. Dit zal in de toekomst een belangrijk aspect van Polkamon moeten worden volgens het team.

Polkamon arena

In de toekomst zal het mogelijk moeten worden om met uw eigen Polkamon te duelleren tegen de wezentjes van bijvoorbeeld een vriend. Dit is een aspect dat net zoals de Polkadex zeer waarschijnlijk uit de Pokémon game is gehaald.

Het Polkamon team

Het team achter Polkamon bestaat momenteel uit drie personen die allen de expertise hebben van software-engineer. 

De CEO van het bedrijf heeft ondernemerservaring en heeft een grote interesse in de toepassing van smart-contracten. De CMO heeft ervaring met de ontwikkeling van mobiele applicaties en het laatste teamlid brengt ervaring met het bouwen van mobiele apps en front-end development skills met zich mee.

Polkamon team
Het Polkamon team

Polkamon app

Via de website van Polkamon wordt aangegeven dat er een app zal komen waarin Polkamon NFT’s bekeken kunnen worden. Zo kunnen personen hun verzamelde wezentjes onderling gemakkelijk aan elkaar laten zien. Later kunnen waarschijnlijk meer functionaliteiten aan deze app worden toegevoegd.

Investeren in Polkamon

Indien u PMON tokens aan wilt schaffen, heeft u hier een aantal opties voor. Momenteel is Uniswap de grootste aanbieder van deze tokens. Om PMON tokens te kopen via Uniswap, dient u te beschikken over Wrapped Ehter (WETH).

Op de hoogte blijven van Polkamon updates?

Om op de hoogte te blijven van updates en ontwikkelingen over Polkamon kunt u het beste het Twitter-account van dit bedrijf volgen. Dit account wordt vrij actief bijgehouden en nieuwe updates worden vaak als eerste via dit platform medegedeeld.

Hieronder ziet een een tweet van Polkamon op Twitter, zo kunt u gemakkelijk het juiste account vinden.